GelColorManicureNagellakNagelsalonOPI

De mooiste nagels met een kleurtje

Wil jij ook dat jouw handen je verzorgde uitstraling versterken? Met een kleurtje die past bij je outfit of het seizoen? Maar blijft je nagellak nooit langer dan een paar dagen mooi en kost het bijhouden van je nagels je teveel tijd? In dit blog wil ik je uitleggen wat ik de mooiste afwerking van nagels vind.

Nepnagels, kunstnagels van acryl, gelnagels of nagellak?

Als jij je nagels wilt voorzien van een kleurtje, dan kun je kiezen uit nepnagels, acrylnagels, gelnagels en nagellak. Alle vormen van kleurafwerking hebben voor- en nadelen. Hieronder leg ik je uit waar ik mijn keuze op baseer. Daarbij ga ik ervan uit dat je vooral mooie, verzorgde en natuurlijk ogende nagels wilt. Het verlengen van nagels hoort hier niet bij, ik zorg er liever voor dat jouw natuurlijke nagels in de toekomst langer groeien zodat je geen verlenging nodig hebt.

Nepnagels van acryl

Nepnagels kun je kant en klaar kopen bij een drogist en zelf op je nagels plakken met een nagellijm. De nepnagels zijn meestal van kunststof of een geharde acryl. De nagels zijn voorgevormd, maar je kunt deze niet aanpassen aan de persoonlijke vorm van je eigen nagels. Hierdoor zien nepnagels eruit zoals je kunt verwachten: nep. Afhankelijk van de kwaliteit van de lijm, kun je ook verwachten dat de nagels er snel afvallen. Als dit niet gebeurt dan moeten de nepnagels bij uitgroei verwijderd worden. Dit moet meestal met aceton worden gedaan, waardoor de eigen nagels flink uitdrogen. De kwaliteit van je nagels kunnen hierdoor ook beschadigen.

Kunstnagels van acryl

Kunstnagels van acryl laat je door een nagelstyliste opbrengen. De acryl is meestal een mengsel van acrylpoeder en vocht wat tot een bolletje wordt gekneed. Dit bolletje wordt gestileerd in de vorm van een nagel. Naar mijn mening krijgen je nagels hierdoor soms een minder mooie vorm die er niet natuurlijk uitziet. Een voordeel is wel dat je je eigen nagels kunt verlengen als je op een snelle termijn lange nagels wilt. Acrylnagels kunnen wel mooi geplaatst worden, maar met de gigantische hoeveelheid nagelstudio’s is het een uitdaging om de juiste studio te vinden.
Je moet de acrylnagel verlengen bij uitgroei, dit is ook een kunst op zich. En als je niet langer acrylnagels wilt, dan ontstaat er een probleem bij het verwijderen. Om de acrylnagel te verwijderen, moet de nagel gevijld worden, met een grote kans op beschadigingen. Mijn ervaring is dat de kwaliteit van nagels minder wordt door het gebruik van kunstnagels van acryl.

Gelnagels

Een iets natuurlijker alternatief vind je in gelnagels. Gelnagels zijn er in allerlei vormen; van voorgevormd te koop bij de drogist tot de gellagen die professioneel worden opgebracht. De gel wordt gedroogd met UV-licht. Hierdoor is de gel meteen droog en is er weinig kans op beschadigingen. In vergelijking met acrylnagels zijn gelnagels flexibeler en zien ze er iets natuurlijker uit. Maar helaas hebben gelnagels ook de nadelen van acryl: het is een uitdaging om de juiste studio te vinden. Bij het verwijderen wordt de gellaag open gevijld en daarna wordt de gel losgeweekt in aceton. Mijn ervaring is dat de natuurlijke nagel niet beter wordt van het gebruik van gelnagels.

Nagellak

Natuurlijke nagels met een kleurtje zien er naar mijn mening het mooiste uit. Geen nepnagels maar puur natuur. Nagellak is in talloze kleuren en kwaliteiten verkrijgbaar en ik kan mij niet voorstellen dat er vrouwen zijn die nooit nagellak gebruiken. Het nadeel van nagellak is dat het langzaam droogt en snel beschadigd. De tijd dat het kost om de nagellak op te brengen is verhoudingsgewijs lang ten opzichte van de tijd dat het je nagels een mooie uitstraling geeft. Door je nagels op een professionele manier te lakken, met basislaag en toplaag, verleng je de tijd dat je van je nagels kunt genieten, maar ben je ook nog langer bezig met het opbrengen van de nagellak.

Mijn keuze: OPI GelColor.

Na 15 jaar in een parfumerie allerlei merken nagellak en gelnagels te hebben verkocht, kies ik heel bewust voor OPI GelColor. Waarom? Omdat OPI mijn handen al jarenlang laat stralen en het beste assortiment nagelverzorging, lak en GelColor biedt. Eigenlijk is OPI GelColor een ideaal compromis tussen nagellak en gelnagels! Tot wel twee weken mooie nagels en het is supersnel op te brengen, beschadigt niet snel en is wel te verwijderen zonder de nagels te beschadigen.

Gel nagels in Schagen

Wat is het verschil tussen nagellak en GelColor?

Er zijn een aantal verschillen tussen nagellak en GelColor:

  • Nagellak droogt aan de lucht, GelColor droog je met een UV-lamp.
  • Nagellak heeft wel een aantal minuten nodig voordat het droog is, waardoor het kan beschadigen bij het opbrengen. Bij GelColor gebeurt dit niet.
  • Nagellak breng je meestal op in één laag, of met een basislaag en toplaag. Het duurt wel even voordat dit klaar is. GelColor breng je altijd op met een basislaag en toplaag, die altijd met UV-licht in 30 tot 45 seconde droog zijn.
  • Nagellak zonder basislaag en toplaag beschadigt snel en wordt snel dof, GelColor blijft tot wel 2 weken mooi glanzen.
  • Nagellak is goedkoper dan GelColor, wat logisch is als je de tijd dat je handen er verzorgd mee uitzien vergelijkt.

In mijn nagelsalon geef ik iedere gast de keuze tussen nagellak en GelColor. Nagellak is wel voordeliger dan GelColor, maar voor de meeste mensen weegt het voordeel van GelColor eenvoudig op tegen de meerprijs. Tot wel twee weken mooi gekleurde nagels waarbij je nagels ook nog steviger worden!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *